Project omschrijving

PROJECTEN

Informatiedragers

Opdrachtgever: diverse opdrachtgevers

Jaar planontwikkeling: 2000-heden

Jaar realisatie: 2000-heden

Door de jaren heen hebben wij bij een groot aantal projecten informatiedragers ontworpen. Standaard informatiepanelen zijn vaak ontoereikend en minder passend om de unieke boodschap van díe plek te vertellen. Per situatie wordt gekeken naar de genius-loci, het karakter van de plek en naar de informatie die beschikbaar is. Zorgvuldig wordt vervolgens een informatiedrager ontworpen. Dit kan een rechthoekig bord zijn, maar informatie kan ook verteld worden op een wand, geïntegreerd in een zitelement of gecombineerd met ander meubilair. Veel panelen worden in cortenstaal uitgevoerd, een stevig en duurzaam materiaal wat zich ook goed voegt in een natuurlijke omgeving. Op deze wijze zijn op tal van plaatsen informatiedragers gerealiseerd, oa bij de vogeltelpost Breskens, in de Groese Polders tussen Groede en Nieuwvliet, bij diverse natuurgebieden, etc.

Voor de Kapelse kasteelterreinen en historische plekken is een speciaal informatiepaneel ontwikkeld wat overal terugkomt. De panelen die in cortenstaal zijn uitgevoerd, staan iets achterover wat het leescomfort verhoogd en hebben uitgesneden letters met de naam van het object. De informatie is hierop gemonteerd.

Wij verzorgen niet alleen het ontwerp maar ook het constructieve ontwerp, evt in samenwerking met onze partners, waarbij gelet wordt op materialisatie, materiaaldikte, windbelasting irt verankering etc. Wij gaan voor een in het oog vallend maar sober ontwerp wat ook praktisch gerealiseerd kan worden en beheerstechnisch (o.a. qua ondergrond) goed in zijn omgeving is ingepast.