Project omschrijving

PROJECTEN

Daktuin Vestetuin – Tholen

Opdrachtgever: Bouwfonds Ontwikkeling BV/ Stadlander

Jaar planontwikkeling: 2012

Jaar realisatie: 2014

Projectnummer: 1223

Bovenop de winkels in de Thoolse nieuwbouwwijk VesteTuin is een appartementencomplex met bijbehorende daktuin gesitueerd. De daktuin is bedoeld als zichttuin en buitenruimte voor de bewoners. Een centraal gelegen terras lokt mensen naar buiten. Bloeiende beplanting met gemengde vaste planten en siergrassen geven de ruimte kleur en sfeer en zorgen dat het een fijne plek is om te vertoeven. Paden van Oud-Hollandse tegels maken het geheel toegankelijk. Het niet van echt gras te onderscheiden kunstgras geeft jaarrond een groen beeld.

Cortenstaal is een terugkerend materiaal. Omdat op een dak geen natuurlijke ondergrond aanwezig is, is in cortenstalen bakken een groeiplaats gecreëerd. Mede door het beperkte belastingsmogelijkheden van het dak, zijn de boombakken strategisch geplaatst. Meerstammige berken en dakplatanen in de boombakken (1,5×1,5m) zorgen voor sfeer, beschutting en schaduw op de daktuin.

Om de beplanting tijdig en efficiënt water te geven, zijn de plantvakken tevens voorzien een automatisch irrigatiesysteem met druppelleidingen.