Project omschrijving

PROJECTEN

Appartementen Hof Groote Markt – Vlissingen

Opdrachtgever: Marsaki/Gemeente Vlissingen

Jaar planontwikkeling: 2016

Jaar realisatie: 2017

Projectnummer: 1116-2

Het project Groote Markt in de binnenstad van Vlissingen, tussen de boulevard en het winkelgebied, heeft een forse metamorfose ondergaan. Onderdeel van de herstructurering is nieuwbouw van appartementengebouw Woonhof E. Het gebouw is hierbij vormgegeven rondom een gezamenlijke binnenhof aan de straatzijde. De gebogen cirkelvorm van het gebouw komt terug in de vormgeving van de binnentuin. Hagen en beplantingsvakken wisselen elkaar af. Daartussen kan men vrijelijk rondwandelen via de halfverharde paden. Een omringende haag en enkele bomen geven beschutting en verminderen de inkijk van de bebouwing aan de overzijde van de weg. Er ontstaat een groene vitrage die de dominantie van deze achterkantsituatie wegneemt.

Vanaf de achter de appartementen liggende terrassen heeft men een fraai zicht op de besloten binnentuin. Ook het parkeerhofje aan de andere zijde is in het ontwerp meegenomen.

Aansluitend op de materialisering van het gebouw is gekozen voor natuurlijk materialen als baksteen, betonbanden en zandkleurige halfverharding. De terrassen liggen hierbij iets boven het tuinniveau. De cirkelvormige band die het hoogteverschil oplost vormt hierbij een natuurlijke grens tussen het privédeel en het tuindeel wat voor ieder toegankelijk is. Wintergroene ligusterhagen vormen een donkergroen decor voor de witbloeiende vaste planten en natuurlijke grassen. Door de contrastrijke combinatie van strakke hagen en losse beplanting en een uitgekiend beplantingsplan is er jaarrond iets te beleven in de tuin.