Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Selecteer een pagina:
Ter Valcke Ter Valcke Ter Valcke Ter Valcke Ter Valcke

Ter Valcke

Plaats: Goes
Opdrachtgever: Zorgcentrum Ter Valcke
Jaar planontwikkeling: 2000/2001
Jaar uitvoering: 2001-2007

De vormgeving en inrichting van de buitenruimtevan verpleeghuis Ter Valcke is gebaseerd op het ‘slotidee’ van Ter Valcke. Grondwallen, ‘slot’gracht en beplantings(haag) structuren vormen de basis, waarbinnen de verschillende functies een plaats hebben gekregen.
De beide entrees springen in het oog door hun uitnodigende, open inrichting die in samenhang met de vormgeving van de centrale hal ontworpen is. Gebogen muren en (groene) inrichtingselementen begeleiden de bezoeker naar de entree. Het parkeerterrein is rechtlijnig vormgegeven en is gesitueerd onder een bomendak. Door de enigszins verdiepte ligging gecombineerd met een lage grondwal en beplanting zijn de geparkeerde auto’s vrijwel onzichtbaar vanaf de weg en vanuit de
woningen. Voor bewoners, personeel en bezoekers is het mogelijk een rondgang over het terrein te maken. Ook kan genoten worden van de zintuigenprikkelende
binnentuin, waar klaterend water, geurende planten en kleurige bloemen binnen een context van hagen en paden een plaats hebben gekregen.

klein-icoon-werkveld-visie klein-icoon-werkveld-ontwerp klein-icoon-werkveld-beplantingsplan klein-icoon-werkveld-bestek klein-icoon-werkveld-directievoering klein-icoon-werkveld-beheerplan

Projectcode: 2024