Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Selecteer een pagina:
Residentie ‘t Lindeke Residentie ‘t Lindeke Residentie ‘t Lindeke Residentie ‘t Lindeke

Residentie ‘t Lindeke

Plaats: Halsteren
Opdrachtgever: Helmig Makelaardij
Jaar planontwikkeling: 2003-2006
Jaar uitvoering: 2007-2008

De bebouwing van ’t Lindeke staat vrij in de ruimte. Het beeld is een groene weide, waarbij de gebouwen los ten opzichte van elkaar geplaatst staan. De ruimte loopt visueel gezien tussen de bebouwing door. Om het karakter van het boerenerf, zoals altijd op deze plek aanwezig was, te behouden, zijn de gebouwen aan één centraal gelegen plek (erf) geconcentreerd. Deze centrale ruimte bestaat uit een halfverharding van grind zoals van origine toegepast op het boerenerf. Enkele gebogen beukenhagen markeren deze plek en geven aan waar geparkeerd kan worden. Parkeerplaatsen worden niet nadrukkelijk vormgegeven. De soberheid van het erf (alleen grind) komt hierdoor tot uitdrukking. Enkele fraaie Lindebomen markeren dit deel van het erf. Buiten de halfverharde cirkel ontstaat een groen beeld door de toepassing van gras/weide. Aan de
zuid- en oostzijde van de boerderij is een schapenweide gecreëerd. Een eenvoudige afscherming van palen en gaas, in combinatie met beukenhagen zorgt ervoor dat de schapen niet weg kunnen lopen. In de weide vormt de drinkput voor het vee samen met de (hoogstam)fruitbomen in het gras voor een aantrekkelijke compositie. Naast hoogstamfruitbomen is gekozen voor eiken (vroeger veel aangeplant ivm schaduw) en natuurlijk de Linde waar ’t Lindeke zijn naam aan te danken heeft. De bomenstructuur
versterkt zo het dorpse, idyllische karakter van de plek. De toegang tot het centrale boerenerf wordt gevormd door het ‘karrenspoor’ een baksteen/kinderkoppenverharding in twee sporen.
Vanaf de omgeving ontstaat het beeld van een karakteristiek boernerf, waarmee het verleden herleefd.

klein-icoon-werkveld-visie klein-icoon-werkveld-ontwerp klein-icoon-werkveld-beplantingsplan klein-icoon-werkveld-bestek klein-icoon-werkveld-directievoering

Projectcode: 0327