Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Selecteer een pagina:
NIOO NIOO NIOO

NIOO

Plaats: Yerseke
Opdrachtgever: Nederlands Instituut voor ecologie
Jaar planontwikkeling: 2004
Jaar uitvoering: 2005

Kenmerkend voor de binnentuin van het NIOO is de ligging aan de Oosterschelde. De tuin is een prachtige plek om naar te kijken vanuit de omliggende vertrekken en de centrale gang, met zicht op de Oosterschelde.

Een contrast van golvende lijnen tegenover rechte lijnen kenmerkt de vormgeving. Aan de noord-westzijde van de ruimte is een strak vormgegeven beplantingsvak aangebracht met een (winter)groen kussen van Cotoneaster en losse toeven brem. Door de scheve richting wordt de perspectivische werking vanuit de gang versterkt. Als contrast is aan de andere zijde in een zeer losse vormgeving een beplanting aangebracht van lavendel (zeeblauwe kleur) met daarin toeven duindoorn.
Door het aanwezige reliëf en de situering van de beplantingsvakken ontstaat een soort besloten ‘duin’ vallei in het centrale deel van de ruimte die met schelpen bedekt is. Lopend door de glazen gang ‘breekt’ de sfeer van de Oosterschelde ineens door. Aan alle kanten is men omringd door schelpen, die als een slingerend tapijt doorlopen richting schelde tussen de beplantingsvakken door. Enkele bomen zorgen voor plafond in de ruimte en versterken de dieptewerking van de binnentuin.

klein-icoon-werkveld-visie klein-icoon-werkveld-ontwerp

Projectcode: 0409