Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Selecteer een pagina:
Maltaplein Maltaplein Maltaplein Maltaplein Maltaplein

Maltaplein

Plaats: Zierikzee
Opdrachtgever: Gemeente Schouwen-Duiveland
Jaar planontwikkeling: 2006
Jaar uitvoering: 2010

Centraal in de naoorlogse wijk Malta te Zierikzee is een nieuw hart gecreëerd in de vorm van een bruisend ontmoetingsplein. Waar voorheen een onveilige verkeerskruising
was met een onaantrekkelijk centrum is nu een veilig en fraai plein ontstaan als koppeling tussen de verschillende wijkdelen.
Het pleinkarakter krijgt gestalte door toepassing van één (zandgele)verharding van gevel tot gevel en het versterken van de wandwerking door toepassing van hagen
en bomen. (lei)bomen, hagen. Het plein heeft een open karakter als tegenhanger van de besloten omgeving.
In overleg met wijkbewoners is gekozen voor een plein met een zuidelijk tintje als knipoog naar het mediterrane Malta. Gele verharding, arduinkleurige banden, zandkleurige
halfverharding en transparante bomen bepalen de sfeer op het plein. De structuur van de wijk komt terug in een strakke, rechtlijnige vormgeving van
het plein. Het plein biedt ruimte voor spel en activiteiten, ontmoeting en rust, parkeren en markt. Verkeersstromen worden op subtiele wijze middels geleidebuizen gescheiden.

klein-icoon-werkveld-visie  klein-icoon-werkveld-ontwerp  klein-icoon-werkveld-beplantingsplan

Projectcode: 0623