Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Selecteer een pagina:
Alvarezplein Alvarezplein Alvarezplein

Alvarezplein

Plaats: Terneuzen
Opdrachtgever: Gemeente Terneuzen
Jaar planontwikkeling: 2003/2004
Jaar uitvoering: 2005

Tussen Ter Schorre en het Winkelcentrum is een centraal plein aangelegd wat de koppeling vormt tussen deze functies. Dit Alvarezplein vormt een knooppunt in de langzaamverkeersroutes door de wijk. Het plein krijgt een open, stedelijk karakter en is geheel verhard. Analoog aan de orthagonale opzet van de wijk is een gridpatroon aangebracht in de vorm van vierkante betonplaten van 2x2m. Op dit vlak zijn de verschillende (functionele) elementen aangebracht als verlichting en meubilair. Bomen en haagblokken vormen groene accenten op dit ‘stenige’ plein. Alle elementen volgen de vierkantenstructuur woordoor één groot gebaar ontstaat en het plein als een geheel overkomt en zo de verbindende schakel kan vormen tussen verpleeghuis en winkelcentrum en kan fungeren als centrum van de wijk. Ook alle meubilair en verlichting is qua kleurstelling op elkaar afgestemd waardoor een rustig en samenhangend geheel ontstaat.

klein-icoon-werkveld-visie klein-icoon-werkveld-ontwerp klein-icoon-werkveld-beplantingsplan klein-icoon-werkveld-bestek klein-icoon-werkveld-directievoering

Projectcode: 0303