Gaan we de winter overslaan en is het voorjaar al aan zet? Het lijkt er wel op. Iedereen geniet van het zachte weer maar de natuur is duidelijk in de war. Bloembollen steken al gedurft en voorbarig de neuzen boven de grond. O wee, als de winter zich toch nog meldt……

Nieuwe huisstijl
Onze geheel vernieuwde huisstijl sluit aan bij dit voorjaarsgevoel. De heldere indeling in wit en frisgroen met een iconische weergave van het vakgebied geeft ons inziens een goede weergave van waar wij als Buro voor staan; functioneel, creatief en vernieuwend.
Nu na het logo en de nieuwe website ook de huisstijl is aangepast, zijn we weer helemaal up to date.

Uitbreiding kantoor
Er staan nog meer veranderingen op stapel. Binnenkort wordt begonnen met de uitbreiding van ons kantoorpand. De huidige ruimte is al langer te krap. Het is de bedoeling een aparte vergaderruimte en extra werkruimte te realiseren zodat we onze slagkracht kunnen vergroten en de klant nog beter kunnen bedienen. Als u op de hoogte wil blijven van de verbouwingsvorderingen kijk dan op de blog van onze site.

Waterdunen
Er wordt hard gewerkt aan de eerste realisatiefase van het project Waterdunen tussen Breskens en Groede. Als Buro zijn we betrokken bij de voorbereiding en begeleiding bij uitvoering van de randzone. De polder veranderd zienderogen en werkzaamheden volgen elkaar in hoog tempo op. Ook onderdeel van deze eerste fase is de realisatie van een hotspot die tevens als vogeltelpost gaat fungeren. Deze plek krijgt een maritiem thema gelinkt aan het karakter van Breskens. De contouren van een ‘scheepswand’ beginnen te verrijzen. Het belooft een mooie plek te worden in navolging op de eerste drie gerealiseerde hotspots; (bijzondere uitkijkpunten langs de West Zeeuws-Vlaamse kust).

Kunstpark
Ondertussen is een inrichtingsplan opgesteld voor Kunstpark Scharendijke. Kunstenaar Paul Kamper heeft op de Contactabeurs vorig jaar, het gratis schetsontwerp gewonnen. Het is de bedoeling dat het park als decorum gaat fungeren voor bijzondere, dynamische sculpturen die zijn geinspireerd op de (Zeeuwse) krachtbronnen; zon, water en wind. Alhoewel de realisatie in diverse fases zal gebeuren, zal op termijn een interessante plek ontstaan voor kunstliefhebbers.

Representatieve (bedrijfs)tuin
De uitstraling van uw bedrijf is belangrijk. Ook de buitenruimte draagt daaraan bij. Een mooi voorbeeld hiervan is de pas gerealiseerde (bedrijfs)tuin bij mechanisatie,- en constructiebedrijf van Eijzeren in Borssele. Diverse inrichtingselementen zijn door hen zelf vervaardigd en geven direct een visitekaartje af waaruit hun vakkundigheid blijkt.

ACTIE Tuinontwerp!!
Tijdelijk hebben we de actie om een globaal tuinontwerp te maken, tegen een aantrekkelijk tarief. Interesse? Informeer naar de voorwaarden. Kijk voor meer gerealiseerde projecten op onze website!!

Opdrachtenportefeuille
De afgelopen periode hebben we o.a. de volgende projecten toe kunnen voegen aan onze opdrachtenportefeuille:

▪ Opstellen beheervisie Kraaijensteinweg en N57 (Walcheren) i.o.v. Rijkswaterstaat,
▪ Update groenbeheervisie district Westerschelde i.o.v. Rijkswaterstaat,
▪ Groenrenovatieplan Papegaaienburg, Beatrixlaan en Nieuwe Bonedijkelaan in Vlissingen en Zuidwateringstraat te Ritthem i.o.v. Gemeente Vlissingen,
▪ Besteksvoorbereiding en directie voor uitbreiding natuurontwikkeling polder Canisvliet te Westdorpe i.o.v. Dienst Landelijk Gebied,
▪ Besteksvoorbereiding en directie voor natuurontwikkeling Papeschorpolder bij Terneuzen i.o.v. Dienst Landelijk Gebied,
▪ Inrichtingsplan Kunstpark Scharendijke i.o.v. dhr. Elenbaas en kunstenaar Paul Kamper,
▪ Landschappelijke inpassing tbv.nieuwe bedrijfsvestiging in het buitengebied van Kapelle,
▪ Opstellen Programma van Eisen voor buitenruimte Brede School (MFA) Vroonlandseweg Kapelle iov. Gemeente Kapelle,
▪ Landschappelijke inpassing bedrijfsuitbreiding bij boomkweker te Ovezande, 
▪ Aanpassing landschapstuin buitengebied Serooskerke,
▪ Inrichtingsplan plein/eindpunt Fort den Haakweg Vrouwenpolder i.o.v. Gemeente Veere,
▪ Inrichtingsvoorstel openbare ruimte middengebied wijk Vestetuin Tholen iov. Gemeente Tholen,
▪ Diverse particuliere tuinen,
▪ Diverse landschappelijke inpassingen tbv nieuwe of veranderde bedrijfsvesting in het buitengebied.
(Acquisitie naar aanleiding van deze vermeldingen wordt niet op prijs gesteld)

Een hartelijke groet van:

Willem-Jan Joosse,
Jose Simonse,
Paul Dorst,
Lea van Liere
Miriam Maljaars-Hubregtse en
Kees van den Berge (stagiair)