---

20 jaar!
Wellicht is het u al opgevallen: de button in onze mail met de vermelding ’20 jaar’. Deze zomer bestaat ons buro, wat in 1997 is opgericht, namelijk weer al 2 decennia! Reden tot dankbaarheid. Dit kon ook niet zonder u: opdrachtgever, betrokkene, familielid, etc. Dank voor uw steun en het in ons gestelde vertrouwen!


Kerk Yerseke

U hebt er vast over gelezen of gehoord. Nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de rand van Yerseke. Op 11 juli ging de kogel door de kerk: hij mag er komen. Wij zorgden voor het ontwerp van de terreininrichting, de landschappelijke inpassing en vereveningsmaatregelen op deze, ook landschappelijk, gevoelige locatie. Ongetwijfeld heeft u één van onze impressies in de media gezien, die een indruk geven van de toekomstige situatie.


MFC Kortgene

Een project wat volop in uitvoering is betreft het Multi Functioneel Centrum ‘de Stadsweide’ te Kortgene. De buitenruimte is als één geheel ontworpen met een aaneenschakeling van pleinen: schoolplein, dorpsplein, parkeerplein, etc. De ‘lappendeken’ van het Noord-Bevelandse landschap heeft als inspiratiebron gediend voor de vormgeving van gebouw (RoosRos architecten) en buitenruimte. Het plan is tot stand gekomen in nauw overleg met de gebruikers.


Projectenbezoek

De zomer is altijd een mooi moment om gerealiseerde projecten te bezoeken. Meerdere projecten zijn bezocht. We lichten er twee uit. Het MFA ‘t Saamdeel’ te Kapelle is ingebed in een parkachtige omgeving. Een gracht, hagen en bomen accentueren het voormalige kasteel Pouques. Ondergrondse resten zijn weer zichtbaar gemaakt met schanskorven. De kinderen hebben inmiddels bezit genomen van deze uitdagende plek.
Een totaal ander project is het Rijksmonument Blokstallen te Bergen op Zoom. Dit voormalig cavaleriegebouw waar legerpaarden gestald stonden, is recent omgevormd tot businesscentrum en horecagelegenheid. Voor de buitenruimte van deze historische plek is gekozen voor een klassieke inrichting met baksteen, hout en groenelementen. Op de terrassen is het goed toeven en kan genoten worden van de rustgevende, groene omgeving.


Recent afgeronde projecten

Onlangs hebben we diverse projecten afgerond die op een feestelijke wijze zijn geopend. U vind er meer over via onze media kanalen:
- Buitenwallen van Sluis,
- Fietspaden Kloosterweg Nieuw-Haamstede,
- Familiepaden boswachterij Westerschouwen.


Rustpauze

Ook wij lassen een rustpauze in. De eerste drie weken van augustus zijn wij gesloten. Vanaf maandag 21 augustus hopen wij weer voor u klaar te staan.


Opdrachten

Nieuwe projecten waar wij aan werken:
De Vaete – Mannee, uitwerking inrichtingsplan - gemeente Goes
Herontwikkeling camping Dishoek – Roompot Projects
Buitenruimte vis- en schelpdiergroothandel Adrie & Zn Wallen van Sluis , groenreconstructie binnenwallen – Gemeente Sluis
Inpassing Kustlaboratorium en Speelnatuur Waterdunen – Het Zeeuwse Landschap
Entreegebied Steenszwaenshof Nieuwerkerk – Zeeuwland woningbouwvereniging
Inpassing en entreegebied fruitgroothandel Vogelaar-Vredehof BV - Krabbendijke
Groenplan Westerschans Goes – Marsaki
Dorpsplein Raadhuisstraat Oud-Vossemeer – Gemeente Tholen
Inrichtingsplan terrein ZRTI - Vlissingen
Schoolplein Gomarus Scholengemeenschap Zaltbommel – vd Berg Architecten
Hoornbeeck College - Goes
Vogelscherm Biezelingse Ham – Waterschap Scheldestromen
Diverse landgoederen Zuid-Beveland
Landschappelijke inpassingen, erfbeplantingsplannen en vereveningsvoorstellen bij ontwikkelingen in het buitengebied
Diverse particuliere tuinen

(Acquisitie naar aanleiding van deze vermeldingen wordt niet op prijs gesteld)

Groeten,

Willem-Jan Joosse,
José Simonse,
Kees van den Berge,
Lea van Liere en
Miriam Maljaars-Hubregtse

---