---

Welkom op Contacta!
Dit jaar staat ook Buro Ruimte & Groen weer op de bedrijvenbeurs Contacta in de Zeelandhallen te Goes. We hebben een stand in de middelste (Westerschelde)hal met nummer 727. Welkom op 8, 9 of 10 november! ‘Samen groeien’ is dit jaar het thema. Dit thema is bij ons dagelijkse praktijk, waarbij we samenwerken met een breed scala aan opdrachtgevers aan de mooiste projecten in Zeeland en daarbuiten. Kom kijken of ook úw project zichtbaar is in onze stand en maak kans op een dronefoto van uw favoriete buitenruimte! Meer informatie, openingstijden en gratis toegangskaarten.


Verrassend beeld

Op de Contacta-beurs worden een aantal projecten uitgelicht middels luchtfoto’s en filmpjes die met behulp van een drone gemaakt zijn. Dit geeft een andere kijk op een project. De resultaten zijn verrassend en hebben ertoe geleid dat wij een aantal van deze films ook online zullen plaatsen. Vanaf volgende week zijn ze te bekijken op onze website!


Ter Weel bloeit

Na jaren van (ver)bouwen waarbij ook de buitenruimtes op de schop zijn gegaan, is zorggroep Ter Weel klaar voor de toekomst. Dit intensieve traject werd vrijdag 14 oktober afgesloten met een feestelijke opening. In een speciale uitgave van het magazine Vivace is het vernieuwingstraject van Ter Weel in beeld gebracht. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de buitenruimten. Buro Ruimte & Groen verzorgde ontwerp, uitvoeringsvoorbereiding en toezicht op de aanleg van de tuinen in Goes, Krabbendijke en Rilland. Wij zorgden er mede voor dat Ter Weel weer bloeit. Lees hier de digitale versie van het magazine.


Landgoederen

Een droom voor veel mensen is wonen op een landgoed. Voor sommigen wordt dit ook werkelijkheid. De laatste jaren hebben wij er een groot aantal ontwerpen. Enkele zijn aangelegd of worden momenteel gerealiseerd. Binnen de kaders die de provincie schept is veel mogelijk. Wellicht iets voor u?


Kasteelterrein Borssele

Dicht bij huis is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de accentuering van het voormalig kasteelterrein ‘Berg van Troye’. De ondergrondse muurrestanten van het roemruchte stamslot van de heren van Borssele zijn bovengronds weer zichtbaar gemaakt. Op de (kasteel)berg prijkt het vaandel als verwijzing naar de vroegere donjon op de ze plek. De vierkante vorm van de voorburcht is ook weer herkenbaar door middel van cortenstalen elementen. Een wandelpad voert vanuit het dorp langs de bezienswaardigheden en sluit aan op het dorpsbos. Op de ‘klapbank’ is de geschiedenis van de plek te zien en te beluisteren. Zo heeft het dorp Borssele een verjaardagscadeau (dit jaar bestaan dorp en polder 400 jaar) gekregen waar jong en oud inmiddels goed gebruik van maakt. Zie het artikel in het RD van 9-9-2016.


Opdrachten

Interessant zijn altijd weer de nieuwe projecten:
Verkuijl Quackelaarstraat, inrichtingsplan - gemeente Vlissingen
Uitwerking openbare ruimte Veerplein Kruiningen – Arcus
Herinrichting recreatieve paden bosgebied Westerschouwen - Staatsbosbeheer
Watermolenbeek Ecologische Verbindings Zone Roosendaal, Beplantingsplan – gemeente Roosendaal
Wallen van Sluis , uitvoeringsvoorbereiding en uitvoering – Provincie Zeeland en Waterschap Scheldestromen
Onderzoek bomen N57/N59 – Rijkswaterstaat Dienst Zee en Delta
Diverse landgoederen Zuid-Beveland
Landschappelijke inpassingen, erfbeplantingsplannen en vereveningsvoorstellen bij ontwikkelingen in het buitengebied
Diverse particuliere tuinen

(Acquisitie naar aanleiding van deze vermeldingen wordt niet op prijs gesteld)

Groeten en wellicht tot ziens op Contacta,

Willem-Jan Joosse,
José Simonse,
Kees van den Berge,
Lea van Liere en
Miriam Maljaars-Hubregtse

---