---

Onder hamergeklop en verfgeuren worden de laatste loodjes afgelegd voor de zomervakantie. De verbouwing nadert zijn voltooiing. Het is mooi geworden: ruim en licht met een sterke relatie binnen-buiten. De buitenruimte is immers waar het om draait in ons werk!

Open huis
Om u hiervan deelgenoot te maken organiseren wij in september een OPEN HUIS. Donderdag 18 september bent u van harte welkom aan het Plein te Borssele. Startpunt is een lezing (13:30) van de bekende tuin- en landschapsontwerper, publicist, fotograaf en inspirator Michel Lafaille. Hij zal ingaan op het thema: 'Het humaan ontwerp' waarin het menselijke in het ontwerp in de zin van 'zich wél voelen' in schaal en maat centraal staat. Aansluitend (tot 17:00) is er ruimschoots gelegenheid om het vernieuwde kantoor te bezichtigen en nader kennis te maken met ons werk onder het genot van een hapje en drankje. Voor mensen die op donderdag niet kunnen is er ook op vrijdagmiddag van 15:00-17:30u gelegenheid. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Een officiële uitnodiging volgt nog, maar u kunt zich nu reeds inschrijven via onze website.

Nieuwe collega
Op de open dag kunt u ook kennis maken met onze nieuwe collega: Kees van den Berge. Voor sommigen geen onbekende aangezien hij hier afgelopen winter enkele maanden stage heeft gelopen. Na afronding van zijn studie aan de Hogeschool Gent werkt hij nu 2-3 dagen per week aan uiteenlopende projecten binnen ons buro.

Projecten
De diversiteit in projecten blijkt uit de onderhanden zijnde opdrachten. Een greep daaruit:

▪ MFA/Brede School Kapelle : in overleg met de architect van het gebouw (TenW architecten) en gebruikers werken aan een functionele en visueel aantrekkelijke buitenruimte met een groen karakter (boomgaardsfeer). Lees meer
▪ Centrumgebied Kwadendamme: middels een interactief planproces met gebruikers en gemeente Borsele komen tot een nieuw hart voor het dorp.
▪ Vestetuin Tholen: ontwerp voor een groen middengebied in de wijk en overgangen naar de omgeving (dijktrappen, eindpunten). Eerder hebben wij al een daktuin boven het winkelcentrum ontworpen in dit gebied.
▪ Zandkreeksluis Kats: het visueel aantrekkelijker maken van het gebied rondom de Zandkreeksluis in opdracht van Rijkswaterstaat.
▪ Eindpunt Fort den Haakweg: er is een ontwerp gemaakt voor de beëindiging van de belangrijkste verbinding tussen het dorp Vrouwenpolder en het strand.
▪ Groenbeheerplan en tekeningen (GIS) nieuwe N61 Terneuzen-Schoondijke in opdracht van Rijkswaterstaat.
▪ Herinrichtingsvoorstel begraafplaats Noordgouwe in opdracht van gemeente Schouwen-Duiveland.
▪ voorstel opwaardering omgeving gemeentehuis Reimerswaal te Kruiningen.
▪ Terreininrichtingsvoorstel en 'showtuin' Timmerman Natuursteen Nieuwerkerk.
▪ Projecten op het gebied van natuurontwikkeling in opdracht van de Provincie Zeeland: Waterdunen-randzone, Papeschorpolder, Deesche Watergang, Groote Putting, etc.

En uiteraard particuliere tuinen, bedrijfstuinen en -terreinen en landschappelijke inpassingen.

Feest in de polder
Een project wat onlangs feestelijk afgesloten is betreft de Margarethapolder ten oosten van Terneuzen. In opdracht van DLG hebben wij een reusachtige schilderijlijst ontworpen wat een magnifiek beeld geeft op de achterliggende polder en tevens dienst doet als markering/poort van de entree tot het achterliggende gebied.

Zomersluiting
Tijdens de bouwvakvakantie van 28 juli t/m 15 augustus zijn wij moeilijk te bereiken. Mochten er in deze periode zaken zijn dan kunt u deze per mail kenbaar maken en nemen wij na de vakantie (vanaf 18 aug) zo spoedig mogelijk contact op. Mocht u ook met vakantie gaan, dan wensen wij u een goede tijd toe.

Een hartelijke groet van:

Willem-Jan Joosse,
Jose Simonse,
Kees van den Berge,
Paul Dorst,
Lea van Liere en
Miriam Maljaars-Hubregtse

---